Skip links

Overvægt

Specialister i medicinsk vægttab 

MEDICINSK VÆGTTAB, DIABETES OG HORMONSYGDOMME

En undersøgelse for overvægt, diabetes og hormonsygdomme er en grundig speciallægeundersøgelse af kroppens hormonelle balance og stofskifte. Undersøgelsen vil give et præcist billede af din krops hormonelle og metaboliske funktioner og vil identificere eventuelle ubalancer, der kan være årsagen til din overvægt eller diabetes.

En vigtig del af undersøgelsen er en gennemgang af din medicinske historie og livsstil, herunder kost og fysisk aktivitet. Dette vil hjælpe med at identificere eventuelle risikofaktorer og give mulighed for at tilpasse behandlingen til dine specifikke behov.

Der vil også blive udført en række blodprøver for at måle hormon- og stofskifteniveauer. Dette kan omfatte målinger af blodsukker, insulin, skjoldbruskkirtelhormoner, kønshormoner og andre relevante hormoner. Derudover kan der også være f.x. en urinprøve eller en fedtprocentmåling for at give et mere præcist billede af din krops sammensætning.

Resultaterne af undersøgelsen vil give et grundlag for at vælge den mest effektive behandling for dig, herunder diæt- og livsstilsændringer, medicin og hormonbehandling, eller en kombination af disse. Det er vigtigt at forstå, at behandling af overvægt og diabetes kræver en helhedsorienteret tilgang og en langvarig indsats, men en endokrinologisk undersøgelse kan give dig de nødvendige værktøjer til at opnå varige resultater og en bedre livskvalitet.

Vi tilbyder en medicinsk behandling, der hjælper dig med at opnå dit vægttabsmål. Behandlingen inkluderer en ugentlig injektion af flydende medicin, der leveres i praktiske penne. Medicinen virker ved at regulere appetitten og øge mæthedsfornemmelsen, hvilket betyder, at du spiser mindre og taber dig. Medicinen indsprøjtes under huden, normalt på maven, med en tynd nål, som du selv kan gøre med vores vejledning.

På Nordic Specialhospital tilbyder vi udredning og behandling på højeste faglige niveau, uanset om du betaler selv, har en sundhedsforsikring eller kommer gennem den offentlige ventetidsgaranti.

Medicinsk vægttab

For at vi kan tilbyde dig vægttabsmedicin, skal dit BMI være 30. I individuelle tilfælde dog kun 27, hvis du har begyndende symptomer på eller lider af følgesygdomme som fx slidgigt, ledsmerter, har diabetes, forstadie til diabetes, forhøjet blodtryk, forhøjede kolesteroler, søvnapnø eller hjerte-kar sygdomme.